2020. május 7., csütörtök

Gyermek születik VII. rész



VII. rész

A lelkipásztorral folytatott beszélgetés és imádkozás után, felszabadult Ivon  szíve. Vidáman, gondtalanul tevékenykedett, otthon és a munkahelyén is. Az eltelt, egy hónap alatt, sokat változott minden körülötte. Békesség és nyugalom volt a szívében és a lelkében. Megerősödött a hite és ismét a régi volt. Edemmel együtt imádkoztak, dicsérték az Ur jóságát és kegyelmét. Minden nap eszébe jutott az-az ige, amit hite szerint, neki küldött, ígért az Úr.
„Egy rövid szempillantásig elhagytalak, és nagy irgalmassággal egybegyűjtlek; Búsulásom felbuzdultában elrejtém orcámat egy pillantásig előled, és örök irgalmassággal könyörülök rajtad; ezt mondja megváltó Urad.”
Ezen a szép júniusi reggelen is éppen ezt az igét forgatta a szívében, amikor meghallotta a férje kedves lépteit, amint a hálószobához közelget.
- Egyetlenem, drágám,  hozom a finom reggeli, csüccs föl. – suttogta Edem, arra gondolva, talán a felesége visszaaludt.
Ivon felült az ágyba és örömmel nyugtázta, milyen jó és áldott élettel ajándékozta meg őt a Jó Isten. Egy odaadó férjjel, szép lakással, jó munkahellyel, ahová örömmel megy minden nap.
 - Gyere, bátran, már nagyon várom mit készített nekem az én lovagom.
Üdvözöllek dicső lovag, szép a ruhád, szép a lovad! Mi szél hozott mondca' erre? És mi vajon a szíved terve?”– viccelődött Ivon.
-„Szép vagy, mint a rózsaszál, Ó, te kedves királylány!” - válaszolt tréfásan Edem és letette a hordozható kis asztalkát Ivon elé az ágyra.
- Szeretem ezeket a gyönyörű vasárnapi reggelek. Egy kis lustálkodás, szunyókálás, akár kilencig, finom reggeli az ágyba, amit az én szeretett és nagyra becsült férjecském készít és tálal. Hát van ennél boldogabb reggeli kelés? – mosolygott a férfira kedvesen a nő.
- Vasárnap nem csak ezektől a nagyszerű dolgoktól gyönyörű, hanem azért, mert egész napot együtt tölthetjük - simogatta meg Edem felesége ragyogó haját.
- Itt van az első falat és az első korty. Tudod ez mindig a tied. – villantotta meg mosolyát Ivon Apropó! Falat! Gondolkodtál már arról hová mennyünk az idén nyaralni. Egy két, hét és itt van a szünidő. A tavalyi Loire-völgyi nyaralásunk nagy élmény volt. Azok a gyönyörű kastélyok, finom ételek és borok. Nagyszerű és felejthetetlen látványt nyújtott.
- Valahogy el is felejtettem, hogy nyár jön és vele együtt a nyaralás is. Olyan nagyon lefoglal a kutatás, amin dolgozom, éppen a vége felé járok a megoldásnak. Remélem, hamarosan megtalálom az utolsó láncszemet és akkor nagyot durran a felfedezésem – mondta izgalommal a hangjába Edem.
- Te, te kis zseni – csókolta meg Ivon a férjét lelkesen. Te, lánglelkű tudós férjecském! Na, látod ez is közbejátszott, hogy beléd szerettem, mert bármihez fogsz azt teljes erővel, lelkesedéssel és hitel teszed.
-  Naaaaa! Ne hozzál zavarba, édes egyetlenem. Mindig tudtam, hogy nem a szépségemért szerettél belém, de megbocsátok, mert egy családban elég belőle egy – mondta megnyerő mosollyal Edem.  De most aztán húzzunk bele, mert kicsit elbeszélgettük az időt.  Vegyük sietősre a figurát, mert különben elkésünk az Istentiszteletről.
Ivon kipattant az ágyból és amilyen gyorsan csak tudott készülődni kezdett. Nem szeretet volna elkésni. Fél óra alatt indulásra készen állt.
- Mehetünk! Indulás! Te még nem vagy kész? Mint egy menyasszony olyan lassan öltözködsz, néz rám itt várlak az ajtóban teljes harci díszben. – incselkedett a férjével Ivon
- Rögtön indulhatunk, légy türelemmel drágám, csak még vissza kell mennem a bibliámért, meg a szemüvegemért – válaszolt kedvesen a férfi.
Beültek a kocsiba, Edem elfordította az indítókulcsot, de a motor meg sem mozdult. Még egyszer megpróbálta elfordította a kulcsot, semmi.
- Valami baj van? – kérdezte a nő aggódva.
- Nincs semmi baj, csak egy kicsit makrancos a kis hölgy, de mindjárt elindul –nyugtatta a feleségét a férfi.
Kulcsot kivette és ismét betette az indítózárba, elfordította és az autó elindult. Már látták a gyülekezeti házat, a lámpa zöldet mutatott, elindultak. Hirtelen egy nagy csattanás és utána néma csend.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése