2020. május 7., csütörtök

Gyermek születik III. rész



III. rész

A felkelő nap, éppen nyitogatta álmos szemét, és szelíden kikandikált a várost körül ölelő hegy mögül. Aranyló sugarai áthatoltak a függönyön és langy puhán simogatták Ivon kibontott haját. A párnán szétterülő szőke fürtök aranyszínben fénylettek. Edem gyönyörködve nézte feleségét, aki az igazak álmát aludta még.
- Milyen szép – gondolta meghatódva.
Lassan, felkelt az ágyból, felöltözött, kiment a konyhába megtöltötte a kávéfőző gépet, bekapcsolta. Nagyon óvatosan, halkan, nehogy felébressze a feleségét, feltette a vizet forrni és neki állt  a reggelit készíteni.
- Tudom, mennyire szeret az ágyban reggelizni az én drága Ivonom. És különben is vasárnap van.
Az asszony, ráérősen ébredezett. Nyújtózott egy nagyot, szemét még jó esően csukva tartotta. Kezével az ágyat tapogatta ott ahol a férje szokott aludni.
- Ó már felkelt - mondta halkan és körülnézett a szobába.
Hirtelen, megütötte orrát a finom kávé, pirítós és a citrom, ismerős illata. Halk neszezést hallott a konyhából kiszűrődni.  Lecsukta a szemét és jóleső megnyugvással várta, hogy jöjjön Edem a reggelivel. Hagyomány volt náluk, hogy vasárnap a férje készíti el a reggel és ágyba hozza neki. Halk lépéseket hallott közeledni az ajtó felé.  Felült, megigazította a haját, odafordult az ajtóhoz és várta, mikor bukkan fel kedves mosollyal az arcán a férje. 
- Jó reggelt egyetlenem! Felébredtél? Csak nem a zajra, amit csaptam. – kérdezte szeretettel  Edem.
- Jó reggelt drágám! Nem hallottam semmiféle zajt, nem azért keltem fel. Talán a madarak csicsergése, a nap gyöngéd simogatása, és a kávé, csábító illata ébresztett fel, ezen a gyönyörű áprilisi napon. – nézet boldogan a férjére az asszony.
- Akkor jó! Megnyugtattál, ugyan is nem vettem volna a szívemre, ha miattam hagyod ott álomország csodáit. – mosolygott kedélyesen a férfi. Azzal a felesége elé tette a kis hordozható asztalkát, rajta az ínycsiklandozó reggeli finomságokkal és egy szál sárga rózsával. Az asszonynak könnybe lábadt a szeme, mikor meglátta a kedvenc virágját, a sárga rózsát.
- Mikor vetted? Ma reggel? Ilyen korán lementél érte a virágboltba?
- Nem a virágért mentem le, hanem érted, miattad, mert nagyon, nagyon szeretlek.
- Köszönöm Edem! Köszönöm! És nem csak a mai napot, a mai örömöt, amit adtál, hanem az elmúlt öt év minden óráját és pillanatát, amit veled együtt tölthettem. Ülj ide mellém az ágyra és az első falatot, az első kortyot te kapod.
- Nem drágám az a tied, neked készítettem, szívem és lelkem is benne van. Egyél csak én, majd nézlek és gyönyörködöm benned.
Az asszony repeset férje beszédén és örömében csókra nyújtotta száját. A férfi boldogan viszonozta az édes csókot. Ivon nekilátott a feltálalt reggelinek és jó ízűen el is fogyasztotta, mind egy falatig. Edem kivitte az üres tálcát. Ivon is felkelt az ágyból és készülődött a vasárnapra. Ugyan is, minden vasárnap gyülekezetbe mentek, Istentiszteletre. Mostanában talán csak megszokásból, vagy talán benső kényszerből, ők sem tudták.  Erről a dologról nem beszélgettek egymással. Mind a ketten, úgy gondolták, hogy másiknak fontos. Imádkozni sem szoktak együtt, így nem tudták mi van a házastársuk szíve mélyén. Valahogy eltávolodtak Isten keresésétől, de a vasárnapi Istentiszteletet nem hagyták ki, pedig a hitük éppen csak pislákolt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése