2020. május 9., szombat

Gyermek születik IX. rész



IX. rész


A betegszobához érve, félve kukucskált be az ajtón. Ugyan az a látvány fogadta, mint tegnap, tegnapelőtt. Felesége, éppen úgy feküdt, ahogy eddig is, mozdulatlanul a világtól elzárt állapotban.
- Korai volt az öröm. Talán, csak a képzet játszott velem – nézte szomorúan a feleségét Edem, és elindult az orvosi szoba felé, hogy megkérdezze, volt-e valamiféle változás a felesége állapotában az elmúlt naphoz viszonyítva. Minden alkalommal abban bízott, hogy az orvos azt mondja majd, - „ a felesége felébredt a kómából” azonban az elmúlt két hétben akár hányszor feltette a kérdés, a válasz - „SAJNOS NEM.”
Lógó orral indult az orvosi szoba felé. Ahogy közeledett lassította a lépteit, hogy minél később hallja a rossz hírt.
- Jó napot kívánok doktor úr, Berger Edem – nyújtotta kezét üdvözlésre. A feleségem állapota felől érdeklődőm, észleltek valami kis változás az elmúlt naphoz viszonyítva.
- Tisztelt uram, örömhírrel szolgálhatok. Az ön kedves felesége, a kora reggeli órában, hét óra magasságában, felébredt a kómából. Igaz az ébrenléte nem tartott hosszú ideig. Beszélt a nővérrel, majd hirtelen elaludt.
- Jaaaaaj! Ismét kómába eset? – kérdezte kétségbe esve a férfi.
- Nyugodjon meg uram. Nem! Az ön feleségének az agytevékenysége most már a normális állapotot mutatja. Hamarosan ismét ébren lesz, akkor beszélhet vele.
- És a szeme? Mikor veszik le róla a kötést? Látni fog ugye? Látni fog? – hadarta Edem.
- A kötést még rajta kell hagynunk egy-két napig, addig legyen türelemmel. Orvos vagyok nem jós. Csak akkor tudok biztosat mondani, amikor a feleségét megszabadítjuk a fáslitól. Ugye, amíg kómába volt nem tudtuk kontrollálni a látását, de mi mindet megtettünk, amit emberileg és orvosilag tehettünk.
- Nagyon köszönöm doktor úr, nagyon köszönöm – hálálkodott a férfi. Most bemehetek a feleségemhez?
- Sajnos, nemet kell mondanom, mivel éppen vizitet akarunk tartani. Meg kell vizsgálnom a feleségét, utána természetesen nincs semmi akadálya, addig fáradjon talán a büfébe – mutatott az ajtó felé a doktor.
- Mennyi időbe telik a vizsgálat? Mikor mehetek be a feleségemhez?
- Az attól függ, de egy óra múlva talán. Viszlát!
Edem remegő szívvel, nyugtalanul kavargatta a kávéját – Ivon felébredt ujjongott örömmel és már alig várta, hogy megfoghassa kezét, az imádott feleségének és szólhasson vele. – Hát még sem hallucináltam, a hang, amit hallottam igazi volt, Ivon vár rám. Köszönöm Mindenható, köszönöm, hogy meghallottad könyörgésem és kiáltásom. Visszaadtad öt nekem, köszönöm Uram! Ahogy a feleségére gondolt könny csordult ki a szeméből. Nagyon lassan telt az idő, hiába nézegette az óráját, csak nem akart gyorsabban járni az óramutató.
- Még mindig van negyed óra – bosszankodott Edem. Tovább nem ücsörgök itt, felmegyek és az ajtó előtt várom, meg mikor lehet bemenni végre. A folyóson, ide-oda járkált izgalmában. Egyszer csak kinyílt az ajtó és egy nővér lépet ki.
- Uram ön vár a bebocsátásra? – kérdezte mosolyogva.
- Igen! – mondta gyorsan Edem.
- Tessék! Már várják! Intet az ajtó felé a nővér.
A férfi szorongva lépet be a kórterembe, nem tudta mi vár rá. Azonban, örömmel töltötte el a szívét. Ivon feltámasztott párnák segítségével ült az ágyban, és mosolygott.
Valaki nagyon szeretne önnel beszélni – mondta Ivonnak a nővér.
- Edem az érzem az illatát. Edem te vagy ugye? - kérdezte Ivon izgatottan és kinyújtotta kezét.
- Én vagyok szerelmem – fogta meg az asszony kezét a férfi, és csókkal borította el mind kettőt. – Itt vagyok Ivon, és most már te is itt vagy, újra. Jó Isten lenézett ránk, megkönyörült rajtunk, és visszaküldött hozzám. Nagyon szeretlek és örökké szeretni foglak! – mondta boldogan Edem.
Ivon egy nagyot sóhajtott és hátra döntötte a fejét a párnára. – De jó, hogy itt vagy! Nagyon vártalak. Nagyon! Úgy hiányoztál!  Úgy szeretnélek látni, de ezt a kötést még mindig nem vették le – hajtotta oldalra a fejét Ivon.
- Most már minden rendbe lesz, egy-két nap és ez is megoldódik. Ne félj, nem hagylak többé egyedül. – mondta Edem.