2020. május 8., péntek

Gyermek születik VIII: rész


VIII. rész

Vajon reggel van, vagy még éjszak? Olyan nagy a csend, egészen biztos, alszik még Edem, mivel nem hallom a megszokott zajokat. – gondolta Ivon. Azonban hirtelen furcsa érzés kerítette hirtelen hatalmába.
Oda nyúlt ahol a férje szokott aludni, keze a levegőbe landolt, a semmibe. Mi van, mi történt, hol vagyok? Fel akart ülni, azonban nem sikerült, mert valami az ágyhoz szögezte. Próbálta kinyitni a szemét, de nem tudta.  Ekkor döbbent rá, ijedten, hogy be van kötve mindkét szeme.
- Van itt valaki? Kérem, hallanak engem? Segítsen már valaki! - Kiabált elhaló hangon kétségbe esve az asszony.
- Itt vagyok. Ne féljen, nincs semmi baj. – szólt egy ismeretlen hang Ivonhoz.
- Ki maga, hol vagyok, mi történt velem, miért van bekötözve a szemem és miért vagyok az ágyhoz kötözve? - hadarta el egy szuszra félelmeit az asszony..
- Nyugodjon meg kedves. Kórházba van baleset történ önnel.
- Maga kicsoda? Mi történt velem, miért vagyok itt? A férjem hol van, Ő is itt van? Mondjon már valamit! – türelmetlenkedett Ivon.
- Ne izgassa fel magát, az nem tesz jót az ön állapotában - nyugtatta az ismeretlen és megigazította párnáját és takaróját.
- Miért kötözték be a szemem, megvakultam? – kérdezte nyugtalanul a Ivon.
- Most pihenjen még egy keveset, nem sokára jön az orvos és mindent elmond önnek.
- Kérem, csak annyit mondjon, a férjem jól van? – tudakolta gyengülő hangon az asszony. Választ azonban nem kapott és tudta, hogy az ismeretlen már nincs a helyiségben. Páni félelem lett úrrá rajta, mert bárhogy is igyekezett, nem tudott visszaemlékezni, mi történt vele, hogy került a kórházba. Félelemérzete egyre fokozódott, reszketni kezdett rémületébe, mikor arra gondolt a férje talán már nem is él, különben itt volna vele és fogná a kezét. Nem hagyná egyedül, befáslizott szemmel az ágyhoz kötözve. Hirtelen elaludt, minden átmenet nélkül.
Edem az ebédlő asztalnál ült, lehajtott fejjel és imádkozott.
– Tudom Uram sokat vétkeztem ellened, megbántam mindent, amit elkövettem. Bocsásd meg bűneimet, vétkeimet és hallgasd meg imádságom. Uram, én most nem magamért, hanem Ivonért, a feleségemért kiáltok hozzád. Kérlek, áraszd rá kegyelmed, gyógyító keneteddel járd át a testét.  Kérlek, uram hallgasd meg könyörgésem! – kinyitotta a bibliát és fennszóval olvasta kezdte az igét.
A ki megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, Aki megváltja életedet a koporsótól; kegyelemmel és irgalmassággal koronáz meg téged. A ki jóval tölti be a te ékességedet, és megújul a te ifjúságod, mint a sasé…
Edem felállt a székről, térdre borult, úgy folytatta az imádságot. - Uram Istenem küld el Ivonhoz  az élő igédet, tégy csodát, kérlek, ébreszd fel őt a komából, adj neki új életet és én megígérem szolgálni foglak Téged egész életemben. Tudom Istenem, hogy Te nem az érdemeink szerint osztod ajándékai, hanem ingyen, kegyelemből. – Edem, nem tudott felállni, ereje elhagyta, és elkezdett fájdalmasan sírni. Ekkor egy hangot hallott.
- Hagyd abba, ne sírj, öltözz fel és indulj a kórházba Ivon, nagyon vár!
A férfi abbahagyta a sírást, feltápászkodott a padlóról. Az ajtóhoz ment, kinyitotta, de nem látott senkit. Kiment a kertbe talán onnan szólt valaki a nyitott ablakon át.
- Van itt valaki? – nézett körül kíváncsian, de senki sem felelt, és nem látott senki emberfiát sem a kertben sem a ház előtt.
- Mi volt ez?  Sehol senki – gondolkodott el a hallottakon a férfi „ Ivon nagyon vár”. - Óóóóó! Én balga! Annyira sajnáltam magam, hogy nem figyeltem a Szent Lélekre. Háááát persze, hogy a Szent Lélek szólt hozzám!  Ő volt! – lelkendezett Edem.
Gyorsan összeszedte magát, megmosta az arcát, rendbe szedte a ruházatát, körül nézett a lakásban és betette a hűtőbe a dél óta rá várakozó ebédet. Amilyen gyorsan csak tudott, mindent a helyére rakott és indult a kórházba. A kocsiba azon kapta magát, hogy énekel és öröm tölti el a szívét - „meggyógyítod, aki szenved, mennyei erővel, a fájdalmas lelkűt betöltöd örömmel…” 
- Nem szeretek erre menni, mindig eszembe juttatja azt a szörnyű balesetet. Sajnos másfelé nem tudok, mivel egyirányúak ezek az utcák. No de félre a múlttal, vár Ivon!
A parkolótól szinte futva tette meg az utat a kórház bejáratáig. Onnan már látta az ablakot ahol a felesége feküdt.
- Mindjárt ott vagyok!  Egy, két perc és minden kiderül. „Ivon nagyon vár!”