2020. május 7., csütörtök

Gyermek születik VI. rész



VI. rész


- Ivon! Ne kárhoztasd magad, Isten sem kárhoztat téged. Ő, megbocsátotta minden bűnüket és vétkünket sőt, még azt is amit ezután követünk el – mondta kedves határozott hangon a lelkész.
Ivon felemelte a fejét a férjére nézett, megtört, könnyező szemekkel. A férfi feléje nyújtotta segítően a kezét. Ivon belekapaszkodott, mert fel akart állni, de lábai nem engedelmeskedtek. Úgy érezte, minden erő kiszállt belőle és visszarogyott a térdeire.
- Uram itt vagyok – hajtotta le bűnbánó megadással a fejét.
- Ne zavarjuk! Most hagyjuk őt, imádkozni – szólt a lelkipásztor a Edemnek, aki éppen arra készült, hogy felsegítse a feleségét a térdeiről.
- De hát nem tud felállni, egy jártányi ere sincs – suttogta a férfi.
- Nem kell őt féltened, most már, nem – mondta a lelkész és visszament a pulpitusra. Zenészek befejezték a dalt, a gyülekezet kíváncsian várta, mit fog mondani a pásztoruk, mi történt. Ő azonban folytatta az ige hirdetését.
- „Mert a hegyek eltávoznak, és a halmok megrendülnek; de az én irgalmasságom tőled el nem távozik, és békességem szövetsége meg nem rendül, így szól könyörülő Urad.”
- Milyen jó és könyörületes vagy Uram, hogy megbocsátasz. Hányszor, de hányszor tagadtalak meg Téged, Te még is lehajolsz hozzám, igéden keresztül, vigasztalsz, és bátorítasz. Uram köszönöm, hogy leszaggattad rólam a láncokat, ami fogva tartott. Most már könnyűnek érzem a szívem, elhagyott a kétség a reménytelenség és az örökösen marcangoló vágy. Nem akarok többé a saját akaratomtól és vágyaimtól vezérelve élni. Átadom Neked, szívem, lelkem és mindenem, ami vagyok. Kérlek légy az én életem Ura és Istene, aki támogat, tanít, vezet, azon az úton, amin mennem kell. - imádkozott Ivon.
Férje nagy örömöt érzet a bensőjébe, ahogy nézte az asszonyt. Azt érezte, hogy valami megváltozott, valami más lett, valami jó történt itt és most.
- Nagy az Isten kegyelme! Kedves testvéreim, ma is megtapasztaltuk és saját szemeinkkel láthatjuk az Ő kegyelmének kiáradását. Ahogy már sokszor, úgy ma is, több testvérünket megérintett Isten igéje. Tudjuk és hisszük, hogy az Ő keze nem rövidült meg, hogy meg ne szabadítana, fülei sem süketültek meg, hogy meg ne hallana. Ezért, ha valaki, segítségül hívja, Őt megsegíti, megszabadítja és az igazság útjára vezeti.
„Közel van az ÚR a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti. Sok baja van az igaznak, de valamennyiből kimenti az ÚR.” - Kedves testvérek ezzel a buzdító, bátorító igével bocsátalak útra titeket. A mai napon berekesztem az Istentiszteletet, de a jövő héten ismét várunk benneteket. – mondta a Gyülekezet pásztora.
- Edem, türelmesen várta, hogy a felesége mikor fejezi be, az imát, nem akarta megzavarni. Leült a székre és elkezdte a táskába bepakolni a bibliát a szemüvegét és a termoszt, amibe hűsítő víz volt. Közben a teremben halkult a zsongás, egyre kevesebben lettek. Voltak, akik a székeket pakolták, mások beszélgettek, a zenészek a hangszereket raktál el.
- Már vége is van az Istentiszteletnek? – nézett fel Ivon csodálkozva.
- Bizony drágám, már vagy húsz perce befejeződött- mosolygott feleségére Edem.
- Észre sem vettem – nyújtotta kezét az asszony.
A férfi mind a két kezével megfogta a feleségét és finoman, nehogy fájdalmat okozzon neki felsegítette őt a térdepelésből majd a székre ültette és ő is leült mellé.
- Kérsz vizet? Biztosan megszomjaztál angyalom?
- Igen, nagyon szomjas vagyok – mondta az asszony és megsimogatta a szeretett férfi kezét.
- Rögtön adom, egy pillanat, csak kiveszem a táskából – mondta Edem és átnyújtotta a termoszt a feleségének, aki úgy kortyolta a vizet, mint a sivatagi homok.
- Köszönöm! Ez nagyon jól eset, nem is tudtam, hogy ilyen szomjas vagyok – nevetett Ivon.
Körül nézett és látta, hogy egy, két ember van már csak rajtuk kívül a helységben.
- Lassan indulnunk kellene, nem gondolod? – nézett a feleségére Edem.
- Bizony, bizony itt az idő, induljunk  – mondta huncut mosollyal az asszony.
Ivon elrendezte a dolgokat és amikor minden rendben talált, elindultak kifelé. A terem felénél megállította őket a lelkipásztor.
- Edem! Van még egy pár percetek? Szeretnék, veletek beszélgetni mielőtt elmennétek.
- Miről lenne szó – kérdezte Edem.
- Úgy éreztem az Istentisztelet alatt, hogy Ivon nagy bajba van, és egyedül nem tud kimászni belőle. Lehet, hogy a te hited is megingott. Ezért Ivon magára maradt, nem sikerült a csávából kikeverednie. Amennyiben beszélni szeretnétek, róla szívesen meghallgatnálak benneteket, és ha tudok, segítek.
- Igen! Segítségre van szükségünk. Egyedül nem boldogulunk, elgyengültünk mind a ketten, nincs erőnk és hitünk a harchoz Az ellenség körbe vett bennünket - mondta elhaló hangon Edem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése